Световен ден на розовата фланелка – 23/02/2022 г.

Световен ден на розовата фланелка – 23/02/2022 г.

Световен ден на розовата фланелка

Днес, 23.02.2022 г., последната сряда на месец февруари, учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ветрен отбелязаха Деня на Розовата фланелка. Всички ученици и учители бяха облечени с розови тениски, в знак на съпричастност към жертвите на агресия и тормоз в училище и за да изразят своето отрицателно отношение към всички форми на агресия – физическа и психическа. Заради Ковид ограниченията отбелязването на този Ден се проведе по класове на закрито с викторина за агресията и тормоза, с кратки, но съдържателни драматизации по темата, а в 5 клас ученичките бяха подготвили и два диско танца – децата танцуваха в името на Добротата и добрите взаимоотношения, против агресията и тормоза. Най-активните и добре представилите се ученици ще получат награди, но най-голямата награда за всички ще бъде тържеството на Добротата и толерантността, на асертивното поведение и Аз-посланията в комуникацията между всички участници в училищния живот.
Учениците от начален курс изразиха своята съпричастност към Деня с два големи живи кръга на Добротата на двора на училището и три пъти извикаха към Вселената: „Да живеем без агресия!“
Така Денят на розовата фланелка се превърна в своеобразен празник на Добротата в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ветрен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *