Поход „Търсене на съкровища“ – Дейност към НАционална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот – 2021-2022 г.

На 14.05.2022 г., събота, се проведе заключителното общоучилищно мероприятие по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот – 2021-2022 г.“
Събитието беше туристически поход с интерактивни игри и забавления, в който участваха активно учениците, техните родители и педагозите от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Ветрен.
Походът беше плануван завършек на целогодишната работа с родителите, заложена по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот – 2021-2022 г.“. С родителите на всеки клас бяха проведени по две тематични родителски срещи през първи и втори срок на учебната година. Темите на родителските срещи бяха „Възрастови кризи на учениците“, „Кариерно ориентиране“, „Екипна работа“, „Трафик на хора“, „Родителски стилове на възпитание“, „Киберопасности“, „Християнски празници“, групови работилници за развиване на умения за работа в екип.
Чрез тематичните родителски срещи, родителите получиха знания и умения за по-успешно родителстване. Така те бяха приобщени към училищния живот на своите деца и започнаха по-правилно да разбират както учителите, така и връзката училище – семейство. На интерактивния поход ученици, учители и родители рамо до рамо участваха в общите, групови задачки и се справяха успешно с тях – търсене на пъзели от текст или картини на културни забележителности и после сглобяване на пъзела. След сглобяването последва представяне пред всички на картините и прочитане на текста. За активното участие на учениците и на родителите от всеки от клас те получиха грамоти от директора г-жа Лена Парова.
Усещането за принадлежността към училищната общност беше подсилено от предоставените на всеки участник в похода бели шапки с логото на училището. Всички бяха облечени в розови тениски, символ на любовта и приятелството. Отдалече се виждаше една река от розово и бяло, която се движеше по пътеките на склона към местностите „Кръста“ и „Параклиса“ на град Ветрен. Последната спирка на розово-бялата колона бяха поляните при Параклис „Св. Илия“. Там участниците довършиха интерактивните игри, отдъхнаха и заслужено бяха наградени, освен с грамоти, най-вече с добро настроение и задоволство. Преживяването беше документирано с много снимки. Всички отнесоха вкъщи приятни емоции и радост. Бяха заредени с прекрасни природни гледки и топли приятелски чувства. Походът се превърна в един красив завършек на общата ни целогодишна работа по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот – 2021-2022 г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *