Отново е 24-ти май!

            На 24 май 2023 година училищната общност на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Ветрен отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На този най-български празник жителите на китното градче Ветрен празнуват заедно със съвременните будители – учителите в училището и техните възпитаници – бъдещето на България. Това е една чудесна традиция, наложила се през годините. На импровизираната сцена пред читалището на града се събират граждани, родители, учители и ученици, за да отдадат почит и възхвала на Светите равноапостоли Кирил и Методий, създали извора на българщината – красивата ни азбука.

            И тази година празникът ентусиазира всички. С трепетно вълнение, радостно очакване, сплотеност и екипност колективът на училището се включи в организацията му. Подготовката въодушеви учителите г-жа Петкина и г-жа Бикова, както и техните ученици. Те заедно изнесоха красив спектакъл на тържеството за празника.

            Негови гости бяха бивши учители, председателят на училищното настоятелство г-жа Станислава Веселичка, кметът на град Ветрен, г-н Радослав Лютаков и председателят на Общински съвет към Община Септември, г-н Кирил Тодорин.  Двамата поздравиха съграждани и училищна общност. Поздравително обръщение направи и директорът на училището г-жа Лена Парова. Тя изказа своята благодарност към жителите на града, съпричастни с училищните дела. Изрази и гордостта си от отличните професионалисти, с които работи – прекрасните учители. Пожела им здраве и ентусиазъм, за да продължават да изпълняват будителската си мисия.

            На тържеството ученици от първи и трети клас рецитираха стихове с патос. Учениците от втори и четвърти клас изпълниха сцената с красиви танци и дъга от цветни костюми. Присъстващите се радваха на народните танци на децата от клуб „Малки танцьори“, с ръководител г-жа Чепилова, както и на мажоретките от клуб „Модерни танци“, с ръководител г-жа Бързакова. Центърът на града се огласяше от звънливите гласчета на децата от представителната вокална група към училището, с ръководител г-жа Димитрова. В песните си те възхваляваха светите братя и им благодаряха.

            Тържеството завърши с връчване на почетни грамоти на учители и ученици. Награден учител стана г-н Красимир Видев за постигнати  високи резултати и проявен професионализъм – негови ученици достигнаха до национален кръг на олимпиада по География. Много ученици бяха наградени за успешно представяне на олимпиади, състезания по български език и математика. Това е показател за любознателността на нашите възпитаници, за техните интереси и всеотдайност. Те осмислят дните на своите преподаватели и са гордост за тях, както и за цялата училищна общност.

            Нека и занапред училището продължава да бъде пътеводна светлина по пътя на израстването на децата от град Ветрен. Нека учителите да продължават с вдъхновение и професионализъм да блестят като звезди, осветяващи съзнанието и пробуждащи желание за знания у децата.

Наградените ученици:

  • Денислав Даскалов, 7. клас и Радослав Шантов, 7. клас, за участие и класиране на национален кръг на олимпиада по География
  • Мария Биволарска, 1. клас, Антон Сукманков, 2. клас, Микаела Ханджийска, 2. клас, Дария Владова, 2. клас, Стела Сукманкова, 3. клас, за отлично представяне в състезания от национален кръг „Аз и числата“, „Аз и буквите“
  • Митко Цикалов, 5. клас, Радослав Дапков, 5. клас, Радослав Шантов, 7. клас, Максимилиян Келчев, 7. клас, за участие и класиране на 3-то място в национална викторина по БДП
  • Биляна Старипавлова, 4. клас за участие в национална олимпиада „Знам и мога“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *