На шахматно турне с наши ученици

Днес Община Септември стана част от първото по рода си Национално шахматно турне организирано от Шахматен клуб „Асеневци“ -Велико Търново. Домакин на проявата бе НЧ „Будители-2004“ с председател Десислава Веселинова- Трендафиова. В турнира се включиха деца от СУ „Христо Ботев“ гр.Септември и ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ гр.Ветрен. В приоритетната група деца за участие бяха 1-4 клас, но в мероприятието взеха участие и по-големи деца любители на шахматната игра.
За мен беше удоволствие с Председателя на Общински съвет-Кирил Тодорин, Нина Вардина и Ивелина Табакова да открия турнира и да наблюдавам ентусиазма на участниците, които в открития урок по шахмат за начинаещи показаха завидни познания. За малчуганите бяха организирани игри с награди и сеанс на едновременна игра на осем маси. В ролята на треньори по шахмат се включиха Даян Нинов и Доника Шивачева от клуб „Асеневци“, многократни шампиони по шах в различни възрастови групи.
Всички участници получиха награди, подаръци и ваучери за безплатни тренировки, а мероприятието се превърна в празник с много усмивки и хубави емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *