Как петокласници пречистиха вода с подръчни средства

На 18.03.2024г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ветрен се проведе открит интегриран урок по География и икономика и Човекът и природата на тема „Екологични проблеми от стопанската дейност и живота на хората. Замърсяване на водата“ с ученици от V клас. Присъстваха старши експерт по обществени науки в РУО-Пазарджик – г-жа Ваня Апостолова и учители по природни науки и география от община Септември и община Белово. Урокът беше съвместно планиран от учителя по география г-н Красимир Видев и директора (г-жа Лена Парова), като учител по природни науки. Цел на квалификационната форма: Методическа подкрепа за усъвършенстване на педагогическите компетентности на учителите по природни и обществени науки относно:

– възможностите за интегриране на учебно съдържание с цел по-задълбоченото му осмисляне и превръщане в трайно знание;

– прилагане на компетентностния подход в обучението по природни и обществени науки;

– екипна работа (учител-учител, ученик-ученик, учители-ученици) в STEM образователна среда;

– проблеми и постижения в обучението по природни и обществени науки в прогимназиалния етап.

Очаквани резултати:

Чрез интегриране на учебното съдържани по предметите да се провокира интересът на учениците към изучаваното, да се осигури включване на всички ученици в процеса на учене, да се демонстрира как придобитите компетентности по единия учебен предмет са приложими и в учебните ситуации по другия предмет.

 

Учениците бяха предизвикани да направят опит за пречистване на силно замърсена вода с помощта на подръчни средства – памук, пясък, въглен, средно големи камъни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *