Ден на Християнското семейство ’23

Прекрасно тържество за Деня на християнското семейство – 21.11.2023 година


Привечер на 21-ви ноември тази година, училищната семейна общност на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Ветрен, за пореден път се събра, за да отбележи хубавия празник на християнското семейство. Отново той се превърна в тържество на любовта, сплотеността, грижовността и всеотдайността. Училищната сграда засия от усмивките на ученици, родители, учители. Всички заедно се забавляваха, докато си даряваха взаимно обич – всеки родител донесе домашно приготвено лакомство за училищната семейна трапеза, а всяко дете го поздрави с песен, танц, стихотворение, драматизация.
Гости на празника ни бяха представители на РУО – Пазарджик : г- жа Албена Димитрова- старши експерт „Организация на средното образование“, г-жа Ива Гигова- старши експерт по приобщаващо образование и г-жа Васвие Мехмедова- старши експерт по професионалното образование. Присъстваха директори и учители на училища от област Пазарджик. Специални гости бяха кметът на град Ветрен, г-н Радослав Лютаков и съпругата му, представители на читалището в града ни, членовете на обществения съвет.
На празничната сцена се изявиха учениците от клуб Таланти“ за театрално изкуство, с ръководител г-жа Елена Петкина; танцьорите от клуб „Магия”, с ръководител г-жа Марияна Чепилова и тези от клуб „Мажоретки”, с ръководител г-жа Соня Шантова; певците от представителна вокална група към училището, с ръководител г-жа Силвия Димитрова. Озвучител на събитието беше г-н Васил Атанасов, а оператор на камерата, г-н Красимир Видев. Всички те, заедно с останалите членове на учителския екип, ръководени от сценариста и режисьор на програмата, г.жа Елена Петкина, сътвориха истинско чудо на сцената и направиха вълшебен празника за всички присъстващи. В тържеството по традиция се включиха и родителите. Те участваха в интересни и забавни състезания – майки храниха децата си с вързани очи, татковци простираха дрехи, семейства украсяваха мъфини и декорираха чинии. Две семейства с децата си от предучилищна група рисуваха „Моето семейство и дом”, ученици редиха пъзел със сентенция за семейството. Гостите от РУО бяха жури в състезанията.
Танцьорите омаяха всички с красиви танци и костюми, а седмокласникът Радослав Дапков беше „гвоздеят” в програмата с ритмите на своя тъпан. Певците разплакаха майки и татковци с песните за тях. Малките певци от подготвителната група усмихнаха публиката с чар и артистизъм. Талантите от четвърти клас бяха новинари от ТВ, репортери, разказвачи и актьори. Артистите пресъздадоха ежедневието на едно християнско семейство от ветренската общност. Учениците Стойчо Христов и Александър Хайдушки разказаха приказката за Богданка в съвременен стил. Второкласникът Александър Милев поздрави родителите си с емоционално стихотворение. Първокласничката Зорница Говедарска подари мил танц на присъстващите баби. Тържеството дирижираха водещите Асиана Лютакова и Стела Сукманкова.
За всички участници в програмата – родители и ученици в клубове, имаше приготвени грамоти, във връзка с НП „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците” 2023, Модул 2 „Училище без агресия за сигурна училищна среда”.
Всичко случило се на това тържество може да се обедини с думата „прекрасно”. Госпожа Елена Петкина и нейните екипи от ученици и учители сътвориха чудеса на сцената. Присъстващите на мероприятието попиха от празничната магия – насладиха се на талантите на децата си, вкусиха от приготвените с любов печива, с гордост и задоволство се хванаха на общоучилищното празнично хоро. Така за пореден път Денят на християнското семейство се превърна в щастливо, запомнящо се събитие.

Нели Пенкова – училищен психолог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *