Ден на Християнското семейство ’22

Тържество за Деня на християнското семейство – 21 ноември 2022 г.

Голямото, задружно семейство на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Ветрен отбеляза Деня на християнското семейство, 21 ноември, с пищно тържество. Вечерта на този голям християнски празник в училището се събраха родители, учители и ученици – цялата училищна общност. За приятната, задушевна атмосфера на празника се погрижиха всички. Родителите напълниха празничната трапеза с вкусни, домашно приготвени лакомства – питки, погачи, баници, кексове, сладки. Техните дечица ги поздравиха с песни, танци и стихове.

Седмицата преди празника беше посветена на него и в училищната кухня ученици и родители от 2-ри и 3-ти клас, съвместно приготвиха интересни печива – дейност, заложена по НП „Заедно за всяко дете”, Модул 2. Тези изделия също красяха празничната трапеза.

Във връзка с празника беше обявен училищен конкурс за рисунка „Моето семейство”. В него се включиха почти всички ученици, като рисунките им бяха подредени в изложба. Конкурса имаше състезателен характер и бяха класирани 5-те най – добри рисунки, чийто автори получиха грамоти и награди на тържеството. На първо място беше отличен Денис Благов от 3-ти клас, на второ – Максимилиян Келчев от 7-ми клас, на трето – Денислав Разпопов от 4-ти клас, на четвърто – Мелани Благова от 7-ми клас, на пето – Микаела Ханджийска от 2-ри клас. Отлични художници!

На тържеството се представиха всички художествени, самодейни клубове и състави в училището – клуб „Театър”, клуб „Книголюбци”, клуб „Малки танцьори”, клуб „Модерни танци”, както и вокална група „Звънче”.

Музикалните и танцовите изпълнения се редуваха със забавни игри, в които участваха съвместно родители и техните деца. В играта „Гозбите на баба” двата отбора от 4-ти клас, трябваше да напишат възможно по-голям брой любими български традиционни ястия. В играта „Подреди софрата”, отборите от 2-ри и 3-ти класове, подреждаха празнична маса. В играта „Облечи бебето” двете майки с децата си от 1-ви клас обличаха кукла с мъжки и женски дрешки. Игрите повишиха настроението и всички се забавляваха. Отборите получиха награди за първо и второ място.

Представлението завърши с кратка викторина, свързана с празника, като правилните отговори също бяха наградени.

Тържеството приключи с общо хоро. Всички се почерпиха с вкусните печива от празничната трапеза. Така Денят на християнското семейство се превърна в празник на добротата и единството. Цялата училищна общност показа сплотеност и демонстрира важните семейни ценности, които крепят най-малката градивна частица на обществото ни.

Тържеството предостави възможност за представителна изява на учениците от всички училищни клубове. Те показаха талант, умение, желание и задоволство от това, с което се занимават – различни видове изкуства.

Училищното ръководство изказва специални благодарности към всички родители, радетели за сплотеността и единството на училищната общност. Благодарим ви, скъпи родители, за вашата съпричастност и отдаденост към училищния живот на вашите и нашите деца!

Заслуга за изявите на учениците имат техните ръководители на клубове – госпожите Самунджи, Шантова,, Чепилова, Бързакова и новата учителка по музика госпожа Силвия Димитрова. Те правят чудеса с техните възпитаници. Браво!

Почетен гост на тържеството беше кмета на град Ветрен, господин Радослав Лютаков. Благодарност и към него за подкрепата и съпричастността към училищните дела. 

В тази празнична вечер училището ни приюти голямото училищно семейство и усили пламъка на семейното огнище с любов и радост.

Н. Пенкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *